Ik hoop dat je een fijne en ontspannen zomervakantie hebt gehad. Dat je kon genieten, ook al liep het misschien niet altijd perfect. En ik hoop dat je de tips van mijn laatste nieuwsbrief ook na zomervakantie blijft toepassen. Want ook nu de scholen al weer volop zijn begonnen blijven kun je deze tips blijven inzetten. 
 



Binnenkort is het weer de ‘Week van de Opvoeding’.


Namelijk van maandag 1 oktober tot en met zondag 7 oktober.
Het thema van dit jaar (2018) is: Opvoeden is samenspel.  
 
Op de bijbehorende website staat hierover:
“Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. Maar ook dat ouders voor alledaagse opvoedvragen vaak aan kloppen bij hun vrienden, familie of buren.”

ik voeg daar graag iets aan toe, namelijk: 
 

 

Opvoeden is vooral een samenspel met je kind.

 

 

 

Want het gaat bij opvoeden tenslotte om jou en je kind. Het is dus vanzelfsprekend dat je samenwerkt met je kind en elkaar beïnvloedt. Dat je ervaart wat werkt bij jouw kind en wat niet. En dat jouw kind ontdekt wat bij jou werkt en niet. Dat je merkt waar de behoeften en grenzen van je kind liggen en daar rekening mee kan houden. En dat je kind ervaart wat jouw behoeftes en grenzen zijn. Dat je ontdekt wat je kind gelooft, voelt en denkt. Dat je kind dat, vaak onbewust, ook bij jou doet.

 

En hoe werkt dat ‘samenspel’ nu bij het geluk van je kind?

Wij willen als ouders graag dat ons kind gelukkig is en blijft. En we voelen ons daar in hoge mate verantwoordelijk voor. Maar jouw kind wil ook graag dat jij gelukkig bent. En hij of zij voelt zich daar, vaak onbewust, ook verantwoordelijk voor. Dus haalt het, onbewust, van alles uit de kast om dat geluk voor jou te realiseren.

 

Hoe weet je nou dat je zoon of dochter alles uit de kast haalt voor jouw geluk?

Je merkt het als het gedrag, spel of de fysieke klacht van jouw zoon of dochter jou raakt.
Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt of je groen en geel ergert omdat: Je kind last heeft van driftbuien, steeds ruzie maakt met broertjes of zusjes, terugkerende buikpijn, oorpijn, koorts heeft of andere lichamelijke klachten, slecht slaapt, slecht eet, ergens bang voor is.

Dan houdt jouw kind jou een spiegel voor (hierover schreef ik al eerder in deze nieuwsbrief). Jouw zoon of dochter laat jou hiermee zien aan welke onbewuste patronen jij als volwassen nog vasthoudt. Wat jij zelf als kind hebt aangeleerd, afgeleerd of overgenomen. Maar nu jouw geluk belemmert. En jouw kind nodigt jou uit om deze boodschap in te zien. En te doen wat nodig is voor jouw geluk. Want dat draagt weer bij aan het geluk van jouw kind. Wat een samenspel!
 


Wil jij weten wat jij kunt doen voor het geluk van jouw kind?


Kom dan naar de Introductie Workshop

Hoe zorg ik ervoor dat mijn gelukkig kind is en blijft?

Speciaal voor moeders.

Tijdens de ‘Week van de Opvoeding‘ geef ik deze Workshop twee keer.

 


In deze Introductie Workshop

  • Leer je op een heel andere manier naar het geluk van je kind en opvoeden kijken dan je gewend bent;
  • je maakt kennis met hoe je dat met de Kindertolk Methode aanpakt;
  • en je gaat deze manier van kijken en de methode natuurlijk zelf ervaren.

Je ontdekt:

♥ Waarom je kind doet wat ie doet
♥ Wat jouw kind echt van jou nodig heeft
♥ Wat jij kunt doen om de situatie te veranderen

Praktische informatie

Voor wie: 
Alle moeders die behoefte hebben aan:
Meer gemak, plezier en ontspanning met hun kind. Nieuwe inzichten over hun kind, zichzelf en hun samenspel met elkaar. Een nieuwe manier van kijken naar de opvoeding. Een duurzame oplossing voor de zorgen over hun kind. En hun kind graag willen helpen hierbij.