Blog

Ik ben mislukt

‘Eigenlijk wil ik heel graag meer projecten doen op het gebied van duurzaamheid,’ zegt ze. ‘En wat houd je tegen,’ vraag ik haar?  ‘Ik heb geen ervaring.’  ‘En wat is daar erg aan?’ ‘Het moet wel goed gaan. Het moet wel lukken. Ik moet het wel kunnen.’  ‘Want, wat als dat niet gebeurt?’

Stop met bewijzen dat je aardig bent.

Herken jij dit ook? Je zegt vaak ja tegen anderen, terwijl je net lekker bezig bent met je eigen dingen; Je biedt je hulp aan, zelfs als je het druk hebt; Je schuift

Maak je leven wat lichter en luchtiger

Stom Het is heel lang geleden dat ik een nieuwsbrief stuurde. Stom, maar het is zo.Ik deed in die tussentijd allerlei nieuwe inzichten op. Ontdekte weer nieuwe eigenschappen van mezelf. Een aantal overtuigingen veranderde. En

Het effect van de (onbewuste) behoefte aan goedkeuring van je ouders (vervolg Maaike)

In mijn vorige nieuwsbrief kon je lezen waarom de dochter van Maaike haar spontaniteit niet in alle situaties durft te laten zien. In dat gesprek ontdekten we wat Maaike zelf als kind had aangeleerd en afgeleerd te doen. Dat maakte dat Maaike niet in alle situaties helemaal zichzelf durfde te zijn. In een aantal vervolgsessies met Maaike zijn we samen aan de slag gegaan met de herinneringen, overtuigingen, gedachtes en gevoelens die daarbij horen. Met het doel ze te neutraliseren of te veranderen. In deze nieuwsbrief lees je hoe onze laatste sessie verliep.

Hoe komt het dat mijn kind haar spontaniteit niet in alle situaties durft te laten zien?

Maaike is bij mij voor een tweede gesprek van een kindertolk traject. In het eerste gesprek heeft ze me uitgebreid verteld over haar zorgen die ze heeft over haar dochter Floor van 11. En met behulp van vragen ter verduidelijking hebben we het verhaal over het gedrag van Floor, waar ze zich zorgen over maakt, zo compleet mogelijk gemaakt. Vandaag kijken we samen opnieuw naar het verhaal van Floor. Maar nu door een andere bril. Wat probeert Floor onbewust met haar gedrag, haar moeder mogelijk duidelijk te maken? En wat kan Maaike doen om de situatie te veranderen?

Ik begrijp niet waarom mijn kind soms over mijn grens heen gaat.

”Ik heb een hele lieve zoon”, begint Chantal* te vertellen. “Ik houd heel veel van hem en we hebben het vaak heel leuk samen. Maar mijn zoon van 10 zegt soms hele lelijke dingen tegen mij. Dan gebruikt hij lelijke woorden en voel ik me vaak gekwetst. Hij gaat ook geregeld over mijn grenzen. Hoe los ik dat toch op?

Hoe houd je het in deze periode vol als ouder, terwijl je met je gezin op elkaars lip zit??

Wat een gekke en hectische tijd is het nu. Het openbare leven is zowat tot stilstand gekomen. En de scholen 3 weken dicht! Wie had dat ooit kunnen bedenken. Had je dit een half jaar geleden bedacht als scenario dan had niemand je gelooft. En het is wel even wennen dat je met je gezin nu de hele dag thuis bent. hoe blijf je dat volhouden de komende weken?

Waarom opvoeden niet werkt en wat werkt dan wel.

Ben jij benieuwd waarom je kind zich soms niets van jou lijkt aan te trekken? Terwijl jij als ouder zo je best doet om (het gedrag van) je kind in goede banen te leiden. Je zoon of dochter goed op te voeden. Meld je dan aan voor de Gratis Online Mini-Cursus 'Waarom opvoeden niet werkt. En wat werkt dan wel'.