Ontdek het in de gratis online mini-cursus

oor de zoveelste keer zeg ik je: Ruim je kamer eens op. Leg dat scherm eens weg. Stop nou eens met schreeuwen. Houd op met ruziemaken. Doe die deur eens dicht. Kom aan tafel. Eet nou eens wat. Niet op die bank springen. Ga je huiswerk maken. Doe eens normaal. Ik wil dat je naar me luistert. Je luistert ook nooit. Als je nu niet luistert dan zwaait er wat.


Je herkent vast één of meerdere van deze voorbeelden uit jouw eigen gezinssituatie.
En je bent zeker niet de enige. 

Veel ouders worstelen met het gedrag van hun kind.

Ik zelf ook regelmatig
Je probeert het gedrag van je kind bij te sturen of te corrigeren. Want je wil dat je kind leert hoe het hoort. Dat het zich verantwoordelijk gedraagt. Zelfstandig en vol zelfvertrouwen is. Je doet je best om het gedrag van je zoon of dochter in goede banen te leiden. Ofwel je probeert je kind (netjes) op te voeden. Vanuit de beste intenties en liefde voor je kind. 
En dat is geen gemakkelijke klus.

Want het lijkt soms wel alsof je zoon of dochter zich niets van jouw opvoeding aantrekt. Je kind luistert niet naar wat jij zegt. Het blijft het ‘ongewenste’ gedrag herhalen. Wordt alleen maar boos als jij wat zegt. Of schiet in de weerstand. Je zoon of dochter past zich maar niet aan. 


Het opvoeden lijkt (vaak) geen effect te hebben.

Je voelt je als ouder dan vaak gefrustreerdboos of machteloos
Maar je blijft het opvoeden toch volhouden. 
Omdat je verwacht dat je kind het uiteindelijk wel gaat snappen. En het zich ernaar gaat gedragen. 

Herken je dat?
Ik wel! 

Maar waarom werkt dat opvoeden nou niet?

En wat werkt dan wel? 

Je ontdekt het in deze gratis online mini-cursus. 

Ik heb een online mini-cursus ontwikkeld waarin ik uitleg waarom opvoeden niet werkt en wat je dan wel kunt doen. Je kunt hier gratis aan deelnemen. Als je je aanmeldt voor de gratis online mini-cursus, ontvang je van mij 7 dagen lang elke dag een mail. 


  • dag 1 t/m 4 vertel ik je over de theorie en de achtergrond waarom opvoeden niet werk, maar soms wel lijkt te werken. En welk effect dat heeft.
  • dag 5 t/m 7 leg ik je uit hoe je op een andere manier kunt kijken naar opvoeden en naar je kind. Welke zaken belangrijk zijn en wat jij kunt doen om het toe te passen.   

N.b. Als je je aanmeldt voor deze gratis online mini-cursus, ontvang je voortaan automatisch mijn nieuwsbrieven.