Gratis Online Minicursus 'Waarom opvoeden niet werkt.'

"Voor de zoveelste keer zeg ik je: Ruim je kamer nou eens op. Leg dat scherm nou eens weg. Stop nou eens met schreeuwen. Houd op met ruziemaken. Doe die deur nou eens dicht. Kom aan tafel. Eet nou eens wat. Niet op die bank springen. Ga je huiswerk maken. Doe eens normaal. Ik wil dat je naar me luistert. Je luistert ook nooit. Als je nu niet luistert dan zwaait er wat."

Je herkent vast één of meerdere van deze voorbeelden uit jouw eigen gezinssituatie.
En je bent zeker niet de enige.

 

 

Veel ouders worstelen met het gedrag van hun kind.

Ikzelf ook regelmatig. Je probeert het gedrag van je kind bij te sturen of te corrigeren. Want je wil dat je kind leert hoe het hoort. Dat het zich verantwoordelijk gedraagt. Zelfstandig en vol zelfvertrouwen is. Je doet je best om het gedrag van je zoon of dochter in goede banen te leiden.
Ofwel je probeert je kind (netjes) op te voeden. Vanuit de beste intenties en liefde voor je kind.

En dat is geen gemakkelijke klus.

Want het lijkt soms wel alsof je zoon of dochter zich (er) niets van (de opvoeding) aantrekt. Je kind luistert niet naar wat jij zegt. Het blijft het ‘ongewenste’ gedrag herhalen. Wordt alleen maar boos als jij wat zegt. Of schiet in de weerstand. Je zoon of dochter past zich maar niet aan.

 

Het opvoeden lijkt (vaak) geen effect te hebben.

Je voelt je dan vaak gefrustreerd, boos of machteloos. Maar je blijft het opvoeden toch volhouden. Omdat je verwacht dat je kind het uiteindelijk wel gaat snappen. En het zich ernaar gaat gedragen.

Herken je dat?
Ik wel!

 

Maar waarom werkt dat opvoeden nou niet?

En wat dan wel?

 

Je ontdekt het in de gratis online-mini-cursus .

Je ontvangt van mij 7 dagen lang elke dag een mailtje waarin ik je uitleg waarom opvoeden niet werkt. En wat je dan wel kunt doen.

Op dag 1 t/m 4 vertel ik je over de theorie en de achtergrond waarom opvoeden niet werkt. Ik leg je 3 redenen uit waarom het niet werkt maar soms wel lijkt te werken. En welk effect dat heeft.

Op dag 5 t/m 7 leg ik je uit hoe je opvoeden anders kunt bekijken en kunt toepassen. En ontdek je een nieuwe aanpak.

Nb. Als je je aanmeldt voor deze gratis online-mini-cursus  ontvang je voortaan automatische mijn nieuwsbrieven.

 

Schrijf je hier invoor de Gratis Online Mini-Cursus