Een alternatief voor training of kindercoaching voor je kind

Als je kind gedrag vertoont waar jij je zorgen over maakt, zoals faalangst, last heeft van driftbuien, of slecht slaapt dan kun je je behoorlijk wanhopig voelen. En ik begrijp dat je neiging is om op zoek te gaan naar een training voor je kind voor meer zelfvertrouwen, sociale vaardigheden of om te leren omgaan met emoties. Of zelfs een kindercoach te zoeken.

Want je hoopt dat het gedrag van je kind verandert en je kind handvatten krijgt voor hoe hij of zij met het probleem om moet gaan. En soms gebeurt dat ook. Maar soms ook niet. En soms valt het kind al snel weer terug in het oude patroon.

De valkuilen van je kind naar een training of kindercoach

Het kan behoorlijk belastend zijn voor je kind om naar een training of kindercoach te gaan. Je zoon of dochter moet er steeds heen, heeft misschien geen zin, en krijgt oefeningen mee naar huis.

Je kind is ook altijd een onderdeel van een gezinssysteem. Het voelt zich emotioneel verbonden met jou als ouder. En het kan niet anders dan loyaal zijn aan jou als ouder. Ook al is je kind zich daar zelf niet altijd bewust van. Dat bekent dat jij als ouder een hele belangrijke rol speelt bij het veranderen van het gedrag van je kind. Niet omdat je als ouder het fout doet. Maar omdat je als ouder onbewust nog last hebt van bepaalde patronen die jij zelf als kind hebt aangeleerd of afgeleerd. Waardoor jij je gedraagt zoals je je gedraagt. En je kind merkt dat en past zich daar aan aan.

Daarom is het voor een kind lastig is om zijn gedrag te veranderen als de ouders blijven doen wat ze altijd al deden.

Sterker nog:

Je zou het gedrag van je kind als een spiegel kunnen zien. Een spiegel van wat er bij jou speelt. Daar ben je jezelf niet altijd bewust van. Maar als je op die manier kijkt naar je kind kun je ontdekken wat jouw kind te vertellen heeft over jou.

Als er iets speelt bij je kind, dan kun je dit zien als een uitnodiging voor jou als ouder om naar jezelf te kijken.

En als jij aan de slag gaat met jouw onbewuste patronen en blokkades, dan ontstaat er ruimte voor jouw kind om zijn of haar gedrag te veranderen.

Een alternatief voor training voor je kind of kindercoaching.

Als je op deze spiegelmanier kijkt naar het gedrag van je kind en jij als ouder aan de slag gaat met deze spiegel, hoeft jouw kind wellicht helemaal niet naar een training of een kindercoach. Dan hoef jij je kind niet te belasten. Terwijl het gedrag toch kan veranderen.

Want als jij aan de slag gaat met jouw onbewuste patronen, dan ontstaat er ruimte voor jouw kind om zijn of haar gedrag te veranderen.

Wil jij ontdekken

• Wat jouw kind jou wil laten zien?
• Wat jouw kind echt van jou nodig heeft?
• Wat jij kunt doen om de situatie te veranderen?

Neem dan contact met mij op via coach@annemariegooren.nl

of

Kijk bij mijn aanbod